Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 26.04.2024. 15:00

Otvoreni "Sajamski dani Gradiška": Više od stotinu izlagača, polovina poljoprivrednici

Potencijal sajma je u broju i ugledu izlagača koji dolaze iz nekoliko zemalja, što organizatore i domaćine čini posebno ponosnim.

Foto: Facebook/Zoran Adžić
  • 113
  • 62
  • 0

Više od stotinu izlagača iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine učestvuje na trodnevnom Sajmu privrede, poljoprivrede, trgovine, turizma i zapošljavanja koji je danas otvoren u Gradišci.

Promocija i prezentacija proizvoda i usluga, domaćih i stranih privrednika, poljoprivrednih proizvođača, ekonomskih stručnjaka, kao i predstavnika domaćih i regionalnih privrednih komora, ciljevi su ove manifestacije koja u isto vrijeme predstavlja poslovni okvir koji će sudionicima iz različitih sfera poslovanja omogućiti uspostavu kontakata i razmjenu dobrih iskustava.

Veliki interes

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, u obraćanju učesnicima i posjetiocima sajma, podsjetio je da Gradiška, već drugu godinu organizuje ovaj sajam koji će, sudeći po interesovanju, steći tradicionalni karakter.

Gradiška privreda ostvarila je značajan rast prihoda, kaže Adžić

Potencijal sajma je u broju i ugledu izlagača koji dolaze iz nekoliko zemalja, što organizatore i domaćine čini posebno ponosnim.

"Zato sajam vidim kao idealnu platformu za povezivanje, promociju, inovacije, obuku i ekonomski razvoj općenito. Ideja o održavanju sajma nastala je kao logična nakon sve intenzivnog razvoja gradskog gospodarstva. U posljednjih sedam godina, uprkos poteškoćama u Evropi i svijetu, Gradiška privreda ostvarila je značajan rast prihoda od 80 posto, dobila više od sto posto, a zaposlenost 30 posto", kazao je Adžić.

Proizvođači imaju sigurnost

Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske, Saša Lalić, rekao je kako je sajam prilika za promociju poljoprivrede, koja je u ovom kraju veoma razvijena i da je to snažna fabrika pod otvorenim nebom.

Ne oklijevaju da ulože svoj novac u mehanizaciju

"Polovina izlagača se bavi poljoprivredom. To je, pored ostalog jasan dokaz da je podrška Vlade Srpske od 180 miliona KM razvoju poljoprivrede, efikasna. Naši proizvođači imaju sigurnost, oni ne oklijevaju da ulože svoj novac u mehanizaciju jer mogu računati na pomoć i podršku Vlade RS", dodao je Lalić.


Fotoprilog


Tagovi

Sajam Gradiška Sajamski dani Saša Lalić Zoran Adžić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.