Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarski sajam
  • 23.04.2024. 16:30

Šampionska titula za Blatinu Grand Cru, berba 2016., Vinarije Čitluk

Zlatnu medalju osvojilo je vino Traminac vrhunski berba 2022. Iločkih podruma, dok je u kategoriji žilavke pobjedu odnijela Teuta žilavka berba 2023. Vinarije Čitluk.

Foto: Vinarija Čitluk
  • 72
  • 32
  • 0

Na 20. ocjenjivanju vina, održanom u okviru 25. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostaru, šampionsku titulu, odnosno nagradu za najbolje ocijenjeno vino odnijela je Blatina Grand Cru berba 2016. Vinarije Čitluk.

Zlatnu medalju osvojilo je vino Traminac vrhunski berba 2022. Iločkih podruma, dok je u kategoriji žilavke pobjedu odnijela Teuta žilavka berba 2023. Vinarije Čitluk. U grupi crnih vina pobjednik je Teuta Trnjak berba 2021. Vinarije Čitluk, i u kategoriji bijela mirna vina zlatnu medalju je osvojilo vino Traminac vrhunski berba 2022. Iločkih podruma.

Priznanja najboljim vinima i vinarima uručio je predsjednik komisije za ocjenjivanje vinskih uzoraka prof.dr.sc. Bernard Kozina sa Agronomskog fakulteta iz Zagreba.

Podsjetimo, 15 vrsnih enologa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske ocjenjivalo je 100 pristiglih vinskih uzoraka. Osim Hercegovine, stigli su još iz Republike Hrvatske i Crne Gore.

"Moram naglasiti odmah da su vina iznimno visokog nivoa kakvoće i da su se neki uzorci žilavke i neki uzorci blatine izdvojili u odnosu na druge i postigli zaslužene šampionske titule", rekao je Kozina po okončanju porcesa ocjenjivanja.  


Tagovi

Nagrađena vina Najbolja vina Vinarija Čitluk Iločki podrumi Bernard Kozina Ocjenjivanje vina


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Njemački radnici rade sve manje. U Europi su Nijemci gotovo pri dnu statistike radnog vremena. Od 27 zemalja EU samo Danci i Nizozemci rade nešto manje. A Nijemci su često bolesni. Nedostaje im puno kvalificiranih radnika, zbog čega su sve... Više [+]